Jsme česká profesionální makléřská společnost působící především v oblasti pojištění průmyslových a komerčních rizik. V oblasti pojišťovnictví se pohybujeme již 20 let, přičemž navazujeme na činnost zakladatelky naší společnosti Petra Jirákové, působící v oboru od roku 2004. Ke dni 6. května 2010 založila právnický subjekt s názvem BROKER VISION.

Kolektiv společnosti je složen z týmu odborníků s mnohaletou praxí v oboru pojištění. Každý z pracovníků má složené zkoušky pro vyšší kvalifikační stupeň odborné způsobilosti dle zákona.

O potřeby klientů se stará tým zkušených odborníků, kteří mnoha firmám z různých oborů pomáhají dosahovat skvělé výsledky při jejich podnikání a hájí jejich zájmy. BROKER VISION pravidelně investuje do rozvoje firmy a vzdělávání svých zaměstnanců, aby mohla co nejkvalitněji podpořit podnikatelský růst svých klientů. Zaměření makléře je především o kvalitě poskytovaného servisu, který upřednostňujeme před kvantitou klientů.

V souladu se zákonem má naše společnost uzavřeno pojištění profesní odpovědnosti a to do výše 1 700 000 Eur.

Náš tým

Naše sídlo v Teplicích

V roce 2016 jsme slavnostně otevřeli novou provozovnu v Teplicích Jedná se o malou kancelářskou budovu, která byla navrhnuta architektem Ing. Janem Drahozalem.

Hlavním mottem projektu byla hra s kontrasty. V samotném zadání těžká parcela v komplikované části města. Vše je plné protikladů. Stavíme v Teplicích, tedy v lázních, kde by měla skrze bublající vodu znít odpočinková hudba. Jenže my jsme na Nákladní ulici, kde se jede jedno auto za druhým, válejí se zde odpadky a procházejí se zde lehké holky. Jak na to reagovat. Na hrubý pytel hrubá záplata. Vždy jsem věřil v nezbytnost ctít své okolí. Jak ale vyjádřit kontext, kde vedle klasické vily stojí továrna, kousek dále je supermarket, autoservis a vše je lemováno rezavými trubkami teplovodu? Je to drsné prostředí, ve kterém obstojí pouze tvrdá stavba. Nikoliv arogantní, jen tvrdá. Naštěstí jsme se v tom potkali i s naší klientkou. Ani ona není zrovna dáma v krajkovém hávu. Vše se v pozitivním smyslu setkalo a vznikla z toho stavba, která bude sloužit jako kancelář pro pojišťovací firmu. Paradoxně jsme o ní uvažovali spíše jako o vile, která má jako svoji zahradu industriální a rušnou část města Teplice.

S vědomím všech protikladů a kontrastů mluvme tedy o naší kancelářské budově jako o městské vile. Ve všem zlém v okolí se pokoušíme najít krásu, a proto se ani neotáčíme zády vůči Nákladní ulici. Vše co je před vilou je naše předzahrádka, na které se dá, z praktických důvodů, také parkovat. Na Nákladní ulici není žádná uliční čára. Není zde žádná fronta fasád, na kterou bychom mohli navazovat. Navíc se bude ulice v budoucnu ještě rozšiřovat (v územním plánu je územní rezerva pro její rozšíření). Předzahrádka zároveň vítá návštěvníky, jsou zde reklamy (vlajky), pak je dům – vila a za domem je zahrada. Zadní zahrada (byť je menší) slouží jako soukromá část domu a je klidná – relaxační. Stěny k sousedním pozemkům jsou zároveň domem i plotem. Materiálem pro vnější stěny je železobeton. Kromě těchto stěn je budova dosti otevřená.

Co architektura? S velkou úctou a vědomím nesouměřitelnosti se hrdě hlásíme k odkazu Miese van der Rohe. Jeho estetika a jeho architektonické postupy jsou stále platné a nepřekonané. Základním principem je lehkost, dialog materiálů a kompozice výrazné horizontály ve formě desky, která je narušena kruhovými otvory pro stromy a slunce, skrze kterou prochází vertikála ve formě hmoty kancelář ředitelky s fasádou z tahokovu.

Návštěvník této budovy je tedy sveden do malého zálivu v drsném korytě Nákladní ulice. Odtud je veden po spirále přes recepci až do klidných vod kanceláří pro jednání s klienty až po japonskou zahradu s lekníny v zadní části pozemku.

Pohledový beton, sklo, ocel i dřevo ve své přirozené formě dotváří objemovou kompozici i výtvarný záměr.

Zajímavosti z realizace díla

Samozřejmě pohledový monolitický železobe ton je pro tuzemské firmy stále oříšek. Technicky náročné bylo navíc řešení přerušení tepelných mostů mezi monolitem v exteriéru a v interiéru.

Kompromisem, z důvodu finanční úspory, byla záměna tahokovu z Cortenu za italský lakovaný tahokov.

Administrativně velmi náročné bylo vyřízení povolení sjezdu z Nákladní ulice, která navzdory tomu, že prochází jádrem města, je silnící I. třídy.

V čem je stavba jiná než ostatní objekty tohoto typu?

Tím, že to je kancelářská budova v centru města a přitom je pojata do formy modernistické vily založené na velmi abstraktní kompozici.

V roce 2017 jsme se účastnili soutěže Stavba roku a Zasedačka roku.



Klienti...

CO O NÁS ŘÍKAJÍ?

Naši

PARTNEŘI

Podporujeme